Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi mår bra av att byta ut en del av det röda köttet mot fisk och fågel. Kalkon gör sig extra bra med hemkokt plommonchutney. Denna rätt passar dig som upptäckt Dash-dieten!
Plommonchutney: Kärna ur plommonen och skär dem i bitar.
Lägg bitarna i en kastrull och häll på honung samt citronsaft eller vinäger.
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Lägg ner i kastrullen.
Koka upp och låt sjuda några minuter.
Låt chutneyn svalna.
Ugnsbakade jordärtskockor: Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj av jordärtskockorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över oljan och tillaga jordärtskockorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter – tills de är mjuka.
Strö över salt.
Strimlad kalkon: Skär kalkonfiléerna i strimlor och stek dem. Salta och peppra.
Garnera med kvistar av färsk rosmarin och lättstekt, skivad lök.
Servering: Lägg jordärtskockorna ovanpå quinoan. Servera kalkonen till jordärtskockorna, quinoan och plommonchutneyn.
Recept från Mitt kök