Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonbröst med plommon & rosmarin

Vi mår bra av att byta ut en del av det röda köttet mot fisk och fågel. Kalkon gör sig extra bra med hemkokt plommonchutney. Denna rätt passar dig som upptäckt Dash-dieten!

Kalkonbröst med plommon & rosmarin
Kalkonbröst med plommon & rosmarin
Kalkonbröst med plommon & rosmarin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Plommonchutney à la Dash

  • 4plommon
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 tskcitronsaft- eller äppelcidervinäger
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta

Ugnsbakade jordärtskockor

  • 12jordärtskockor
  • 2 mskrapsolja
  • salt

Strimlad kalkon

  • 500 gfiléer- av kalkonbröst
  • salt
  • vitpeppar- malen

Till garnering

  • kvistarrosmarin- av
  • lök- lättstekt skivad

Tillbehör

  • 6 dlquinoa- kokt röd

Gör så här

  1. Plommonchutney: Kärna ur plommonen och skär dem i bitar.

  2. Lägg bitarna i en kastrull och häll på honung samt citronsaft eller vinäger.

  3. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Lägg ner i kastrullen.

  4. Koka upp och låt sjuda några minuter.

  5. Låt chutneyn svalna.

  6. Ugnsbakade jordärtskockor: Sätt ugnen på 200 grader.

  7. Skölj av jordärtskockorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  8. Ringla över oljan och tillaga jordärtskockorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter – tills de är mjuka.

  9. Strö över salt.

  10. Strimlad kalkon: Skär kalkonfiléerna i strimlor och stek dem. Salta och peppra.

  11. Garnera med kvistar av färsk rosmarin och lättstekt, skivad lök.

  12. Servering: Lägg jordärtskockorna ovanpå quinoan. Servera kalkonen till jordärtskockorna, quinoan och plommonchutneyn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök