Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 41g
Kolhydrater: 32g
Recept på kalkon med sparrissås och färskpotatis. En festrätt mitt i vardagen. Bjud in grannarna till spontanfest!
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Skär kalkonfilén i 4 bitar. Stek dem i smör i en stekpanna 10-12 min på varje sida, tills kalkonen är genomstekt. Krydda med salt.
Bryt av den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen mjuk i vatten och fond ca 5 min. Lyft upp och lägg 8 sparrisar åt sidan. Tillsätt grädde och mixa till en slät sås med mixerstav. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp.
Servera kalkonen med sås och potatis. Garnera med de sparade sparrisarna och ärtskott.