Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkon med sparrissås och färskpotatis

Recept på kalkon med sparrissås och färskpotatis. En festrätt mitt i vardagen. Bjud in grannarna till spontanfest!

Kalkon med sparrissås och färskpotatisKalkon med sparrissås och färskpotatisKalkon med sparrissås och färskpotatis
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gfärskpotatis
  • 600 gkalkonfilé
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2sparris- grön (à 250 g) knippen
  • 3 dlvatten
  • 1 mskkonc grönsaksfond
  • 2 dlmellangrädde
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)

Garnering

  • 40 gärtskott

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Skär kalkonfilén i 4 bitar. Stek dem i smör i en stekpanna 10-12 min på varje sida, tills kalkonen är genomstekt. Krydda med salt.

  3. Bryt av den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen mjuk i vatten och fond ca 5 min. Lyft upp och lägg 8 sparrisar åt sidan. Tillsätt grädde och mixa till en slät sås med mixerstav. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp.

  4. Servera kalkonen med sås och potatis. Garnera med de sparade sparrisarna och ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?