Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gremolata använder italienarna ofta, till både fisk och kött. Här gör vi en annorlunda variant med apelsinskal.
Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn kalkonfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna.
Gnid sedan in dem med citronsaft och lägg dem på en ugnsfast form. Täck formen med folie.
Ställ formen i ugnen och låt filéerna eftersteka i cirka 30 minuter. Skiva filéerna och servera dem varma eller kalla toppade med gremolata.
Gremolata: Tvätta citrusfrukterna och riv skalen fint. Pressa vitlöksklyftorna.
Rör ner de rivna citrusskalen, vitlöken och persiljan i olivoljan. Salta och peppra efter smak.
Recept från Mitt kök