Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalixrom på vattenkrasseroyal

Använd plastfolie av bra kvalitet, t ex gladpack, till ugnsformen.

Kalixrom på vattenkrasseroyal
Kalixrom på vattenkrasseroyal
Kalixrom på vattenkrasseroyal
Kalixrom på vattenkrasseroyal Foto: Magnus Skoglöf

Kalixrom på vattenkrasseroyal

  • 20brödrundlar av surdegsbröd
  • 2 msksmör
  • 100 gkalixlöjrom

Vattenkrasseroyal

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 100 gvattenkrasse- (alt 80 g spenat och 20 g rucola)
  • 0,5 tsksalt
  • 3ägg

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Värm grädden till 60 grader. Mixa grädden med vattenkrasse och salt så att den blir grön. Mixa ner äggen. Sila och skumma av ytan. Häll upp vattenkrassegrädden i en ugnssäker form, ca 15 x 26 cm, klädd med plastfolie. Täck formen med plastfolie och grädda mitt i ugnen 30–35 min, tills äggstanningen har stannat. Låt kallna.

  2. Stek brödrundlarna i smör ca 2 min på varje sida så att de får fin färg. Låt svalna. Stansa rundlar av royalen och lägg på kanapébröden. Klicka på löjrom och garnera med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?