Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kåldolmar med kycklingfyllning

Recept på kåldolmar av savojkål fyllda med kyckling och quinoa. Servera gärna dolmarna i en smakrik buljong eller till nudelsallad. De går utmärkt att frysa.

Kåldolmar med kycklingfyllningKåldolmar med kycklingfyllningKåldolmar med kycklingfyllning
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 14savojkålsblad
  • 500 gkycklingfärs
  • 1gul lök- liten eller 1 schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 krukakoriander
  • 2 dlquinoa- kokt
  • 0,5 dlolivolja
  • 4 msksoja- japansk
  • 2 mskingefära- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör
  • 3 msksirap- ljus eller mörk

Garnering

  • sesamfrön- svarta och vita

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp en rejäl gryta med saltat vatten. Koka kålbladen 4–5 min. Lyft upp och låt rinna av i ett durkslag. Lägg bladen att torka på en kökshandduk.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern.

  3. Blanda färsen med lök, chili, koriander, quinoa, olja, soja, ingefära, salt och peppar.

  4. Fördela färsen på kålbladen och vik i hop dem till dolmar. Stek dem runt om i smör på medelvärme, ringla på sirapen och lägg dem i en ugnssäker form.

  5. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Strö på sesamfrön och servera med extra soja.

Vad tyckte du om receptet?