Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kåldolmar med cashewnötter och vitlök. Färsen blandas med nötter och vitlök, och kåldolmarna serveras med yoghurtsås och granatäpple.
Förväll kålen i lättsaltat vatten ca 10 min. Plocka bort tolv hela blad.
Hacka nötterna. Skala och hacka vitlöken. Fräs nötter och vitlök i 1 msk smör tills de får en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Blanda färsen med nötfräs, ris och sambal oelek. Krydda med salt och peppar.
Fyll kålbladen med färsröran och vik ihop till dolmar. Bryn kåldolmarna i 2 msk smör i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg. Fös ihop dolmarna i stekpannan och häll över vattnet. Smula i buljongtärningen. Låt kåldolmarna eftersteka under lock ca 30 min.
Sås: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med yoghurt och tahini. Krydda med salt och peppar. Ringla över olja.
Servera kåldolmarna med yoghurtsås och granatäppelkärnor.