Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemlagade kåldolmar är det godaste som finns. Gör gärna stor sats, de går bra att frysa in.
Skär runt kålstocken så att bladen kan tas loss. Förväll kålhuvudet i lättsaltat, kokande vatten. Lossa bladen efter hand som de mjuknar. Låt bladen rinna av på en handduk. Skär bort en del av den grova bladnerven, bladen kan då lättare rullas till dolmar.
Blanda färs och mjölk till en lös blandning. Krydda med salt och peppar. Tillsätt riset.
Lägg ut kålbladen på en stor skärbräda. Lägg ca 1 1/2 msk färs på varje kålblad, vik in sidorna och rulla ihop.
Bryn kåldolmarna i omgångar i smör & rapsolja. Ringla över sirapen och bryn dem vackert bruna runtom. Lägg över dolmarna i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och låt koka upp. Häll skyn över dolmarna. Efterstek dolmarna under lock på svag värme ca 30 min tills kålen känns mjuk. Ta upp och lägg dolmarna på ett fat.
Späd skyn i grytan med grädde. Smaka av med soja, salt och peppar. Koka upp och häll såsen över dolmarna. Garnera med dill eller persilja. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.
Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås