Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kärleksmumssockerkaka - recept

En kaka att njuta till kaffet eller ett glas kall mjölk. Kärleksmums är en klassiker som uppskattas av alla och denna kärleksmumssockerkaka blir snabbt en favorit.

Kärleksmumssockerkaka - recept
Kärleksmumssockerkaka - recept
Kärleksmumssockerkaka - recept
Kärleksmumssockerkaka - underbar kombination av två favoritbakverk Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 100 gmörk choklad
  • 3ägg
  • 3 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker

Glasyr

  • 65 gsmör
  • 4 mskkaffe- kallt
  • 3,5 dlflorsocker
  • 0,5 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker

Till garnering

  • 23 mskkokos- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2 liter.

  2. Smält smör och choklad på medelvärme.

  3. Vispa ägg och socker fluffigt.

  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Vispa i smör och choklad.

  5. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig.

  6. Ta ut kakan och låt den vila i formen i 5 minuter. Vänd upp kakan på ett fat.

  7. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör i kaffet. Låt blandningen svalna och rör sedan i florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa till en jämn och fin glasyr. Låt den stelna lite och bred den sedan över kakan och strö över kokos.

  8. Sätt in kakan en liten stund i kylen, tills glasyren stelnat. Skär upp kakan i skivor.

Vad tyckte du om receptet?

 Recept från Mitt kök