Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalamari-taco


Här har jag förutom guacamole även gjort min egen salsa, men har du bråttom går det självklart bra att köpa en god variant på flaska eller burk. Kalamari köper du i Sverige i fryst form och tinar den sakta i kylskåp. Den tubformade squiden går också bra att grilla, men den tar något längre tid.

Kalamari-taco

Kalamari-taco

Kalamari-taco

PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 250 gcalamares
  • 3vitlöksklyftor
  • 1lime
  • 0,5chili
  • salt
  • svartpeppar

Guacamole:

  • 2avokado- mjuka
  • 1lime
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5chili- urkärnad, till exempel spansk peppar
  • salt
  • svartpeppar

Salsa:

  • 2 storatomater
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 0,51chili- röd, till exempel spansk peppar
  • salt
  • svartpeppar
  • limesaft- om så önskas

Till servering:

  • tacoskal
  • 1 stortkoriander- knippe
  • 1silverlök
  • 0,5 knipparädisor
  • isbergssallad
  • chili- hackad,om så önskas

Gör så här

  1. Börja med guacamolen. Kärna och gröp ur avokadon. Hacka vitlök och chili mycket fint och mosa samman med avokadon och pressad saft från limen. Mosa samman grovt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå tills servering.

  2. Riv vitlöken, hacka löken och chilin fint. Blanda med kalamari samt saft och skal från limen och låt marinera i kylskåp under tiden som du gör salsan.

  3. Gör nu salsan. Lägg tomat, lök och vitlök på grillen, fortfarande med skal på. Grilla dem tills de är mörka på ytan och löken är mjuk inuti. Låt svalna något och dra sedan bort skalen. Avlägsna kärnorna från tomaterna och mixa samman fruktköttet med lök, vitlök och finhackad chili.

  4. Mixa till en slät eller grov salsa beroende på tycke och smak och krydda med salt och svartpeppar. Smaka eventuellt av med lite limesaft beroende på om tomaterna är väldigt söta eller inte.

  5. Ta upp kalamarin ur marinaden och krydda med salt och svartpeppar. Lägg den i halster och grilla i cirka 1 minut på varje sida över mycket hög värme. Servera i tacoskal tillsammans med skivade rädisor, guacamole, salsa, strimlad silverlök, sallad, chili och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök