Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kål- och rotfruktssoppa

Kålsoppa är en rysk husmanskostklassiker. Här är en variant med rotsaker och kassler. Crème fraiche smaksatt med dill passar bra till. Komplettera gärna med grovt mörkt bröd.

Kål- och rotfruktssoppa
Kål- och rotfruktssoppa
Kål- och rotfruktssoppa

Ingredienser

  • 1spetskål- eller vitkål (500 g)
  • 3potatisar
  • 2 mskolivolja
  • 1 påserotfrukter- frysta (550 g)
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 lvatten
  • 300 gkassler
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Creme fraiche

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 krmsalt

Garnering

  • dillvippor

Gör så här

  1. Ansa och skär kålen i små bitar. Skala och skär potatisen i bitar.

  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs rotfrukterna under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt kål och potatis och fräs under omrörning 2-3 minuter. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt vattnet och låt soppan koka under lock ca 15 minuter.

  3. Skär kasslern i skivor och sedan i bitar. Låt kasslern koka med soppan när ca 3 minuter återstår. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda lätt crème fraiche och dill. Smaka av med salt.

  5. Garnera soppan med dillvippor och servera den med crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?