Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kakor med vit choklad och tranbär

Knapriga kakor med söt vit choklad och syrliga tranbär i smeten.

Kakor med vit choklad och tranbär
Kakor med vit choklad och tranbär
Kakor med vit choklad och tranbär
Kakor med vit choklad och tranbär Foto: Caroline Tengen

Kakor med vit choklad och tranbär

  • 100 gvit choklad
  • 1 dltranbär- torkade
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlrörsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka choklad och tranbär.

  2. Arbeta ihop smör, rörsocker och vaniljsocker i en matberedare eller med elvisp. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Blanda i choklad och tranbär.

  3. Forma smeten till runda bollar och lägg dem glest på plåtar med bakpåtspapper. Tryck till kakorna så att de blir något plattare.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Servera på ett vackert kakfat

 Läs mer och köp här

Tips: Köp cd-fickor av papper med fönster. Finns i kontors- och teknikaffärer. Lägg en kaka i varje ficka, stapla på varandra och vira ett band omkring.