Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaka på bovete, glutenfri

Läcker tårta eller kaka med bovete. Den är saftig, håller länge och är glutenfri eftersom den bakas med bovete. Den kommer ursprungligen från Südtirol och heter Buchwezentorte. Lägre GI med bovete.

Kaka på bovete, glutenfri
Kaka på bovete, glutenfri
Kaka på bovete, glutenfri

Ingredienser

  • 2,75 dlströsocker
  • 250 gsmör
  • 6ägg
  • 1 dlboveteflingor
  • 3,5 dlbovetemöl- malet
  • 250 gmandel- mald med skal
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tsksmör- till formen
  • 1 mskströbröd- till formen, glutenfritt
  • 1,5 dllingonsylt
  • 1 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Rör i 4/5 dl av socket och smöret pösigt. Skilj på ägggulor och vitor. Tillsätt äggulorna en i sänder. Blanda i boveteflingor, -mjöl, mandel och vaniljsocker.

  3. Vispa äggvitorna till halvfast skum och tillsätt resten av sockret. Fortsätt vispa till fast skum och vänd försiktigt ner det i smeten.

  4. Smöra och bröa en form, 26 cm i diameter och grädda kakan mitt i ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna.

  5. Dela kakan på mitten och fyll med lingonsylt. Pudra rikligt med florsocker på toppen.

Vad tyckte du om receptet?