Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig aprikoskaka. En enkel kaka där man kan använda den frukt man har. Den blir särskilt god med aprikoser, persikor eller plommon som passar extra bra tillsammans med mandel. Kakan är godast samma dag som den bakats.
Sätt ugnen på 200°. Smörj en liten långpanna eller ugnssäker form, 20 x 25 cm, eller en rund form, 24 cm i diameter. Riv mandelmassan på den grova sidan på rivjärnet rakt ner i en bunke. Tillsätt ägg och 1 1/2 dl socker. Vispa till en fluffig smet.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Blanda samman och bred ut smeten i formen.
Halvera och kärna ur aprikoserna. Lägg dem i formen och strö över 2 msk socker. Hyvla över smöret, det går enklast att hyvla direkt från paketet med en osthyvel.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.
Läs också: