Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kaffelikören kahlúa blandas i glasyren och ger en god smakbrytning till chokladsmaken på snittarna.
Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sirap. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Blanda till en jämn deg.
Dela degen i fyra bitar och forma till längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite med fingrarna. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kahlúa och kaffe. Sikta i florsocker, kakao och vaniljsocker. Rör om tills allt blandats ordentligt.
Ta ut plåten och platta genast till kakorna i mitten så att det bildas en bred skåra.
Häll glasyr i mittskåran och strö över kokos. Låt längderna svalna och sedan kallna i kylen.
Skär kakorna i 2–2 1/2 cm breda snittar, lite på snedden.