Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Festliga kahlúasnittar

Kaffelikören kahlúa blandas i glasyren och ger en god smakbrytning till chokladsmaken på snittarna.

Festliga kahlúasnittar
Festliga kahlúasnittar
Festliga kahlúasnittar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 225 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 4 mskljus sirap
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 5 mskkakao
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker

Glasyr

  • 125 gsmör
  • 2 mskkahlúa
  • 1 mskkaffe- kallt, nybryggt
  • 5 dlflorsocker
  • 0,75 dlkakao
  • 2 mskvaniljsocker

Garnering

  • 1 dlriven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sirap. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Blanda till en jämn deg.

  2. Dela degen i fyra bitar och forma till längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite med fingrarna. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

  3. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kahlúa och kaffe. Sikta i florsocker, kakao och vaniljsocker. Rör om tills allt blandats ordentligt.

  4. Ta ut plåten och platta genast till kakorna i mitten så att det bildas en bred skåra.

  5. Häll glasyr i mittskåran och strö över kokos. Låt längderna svalna och sedan kallna i kylen.

  6. Skär kakorna i 2–2 1/2 cm breda snittar, lite på snedden. 

Vad tyckte du om receptet?