Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kafta – köttfärskebab i långpanna är en lättlagad kebab som görs i långpanna i ugn. Färsen är kryddad med kaftakrydda, som är en blandning av svartpeppar, kryddnejlika, ingefära och kanel. Den kan ersättas med kryddmixen 7 kryddor.
Sätt ugnen på 275°, gärna grill. Skala och finhacka löken. Hacka persiljan. Skala och riv vitlöksklyftan.
Blanda samman alla ingredienser till kebaben, men inte mer än nödvändigt. Den ska inte trådas, då blir köttet segt. Platta ut färsen jämnt i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Skär ut jämnstora kebabbitar.
Skala och skär löken i klyftor. Gör ett kryss i tomaterna. Lägg lök, tomater och paprika på färsen. Ringla över olja och strö på sumak.
Sätt plåten mitt i ugnen, grilla ca 15 min. Ta ut och servera genast. Passar bra till sallad och pommes frites, ris eller bulgur.