Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaffepralin med salt

Recept på kaffepralin med salt. Under marknaden i Jokkmokk går den här pralinen under namnet ”Fördom”.

Kaffepralin med salt
Kaffepralin med salt
Kaffepralin med salt
Kaffepralin med salt Foto: Charlie Drevstam

Kaffepralin med salt

  • 1 dlvispgrädde
  • 2 mskkaffepulver- kok- eller brygg
  • 160 gmörk choklad- (70%)
  • 1 msksmör
  • 1 tskhonung

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp grädde och kaffe. Låt grädden svalna, täck över skålen och ställ i kylen ca 4 timmar, eller över natten.

  2. Finhacka 150 g choklad. Koka upp grädden och sila den över chokladen. Tillsätt smör och honung och rör tills allting smält. (Värm lite i mikron om det inte smält helt.) Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm, klädd invändigt med plastfolie och låt stelna i kylen, ca 4 timmar.

  3. Skär tryffeln i 12 bitar. Smält försiktigt 100 g choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt den svalna till fingervarmt. Lägg tryffeln på en gaffel och ös den smälta chokladen över med en sked. Lägg dem på bakplåtspapper. Lägg en saltflinga på varje tryffel och låt dem stelna.

Vad tyckte du om receptet?