Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en chokladtryffel med smak av hasselnöt som passar perfekt till den varma kaffedrinken toppad med fluffig grädde.
Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna ca 2 min. Häll på sockret och låt det smälta tills det är karamelliserat. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem kallna.
Hacka chokladen. Mixa den tillsammans med nötterna i en matberedare ca 5 min. Häll smeten i en bunke och låt stå i kylen ca 2 timmar att stelna.
Blanda kakao och florsocker. Rulla cm-stora bollar av tryffeln och rulla dem sedan i kakaoblandningen.
Vispa grädden.
Fördela päronlikör, kaffelikör och socker i fyra glas.
Häll på kaffet. Toppa med grädde och pudra över kakao
kaffedrink-tryffel