Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladiga cupcakes med en len kaffefrosting. Använd gärna en tät stjärntyll, 1 centimeter, till att spritsa frostingen med.
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka chokladen.
Vispa strösocker och ägg ljust och luftigt. Blanda resten av de torra ingredienserna. Sikta ner blandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet växelvis med olja, mjölk och kaffe. Vänd i choklad i smeten.
Fördela smeten jämnt i muffinsformar ställda i en muffinsplåt. Använd eventuellt en spritspåse för att minimera spill och kladd. Fyll till max 3/4 av muffinsformarna.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta formarna ur muffinsplåten och låt dem kallna på galler.
Kaffefrosting: Värm grädden och blanda i kaffepulvret. Låt kallna.
Vispa smör, florsocker och vaniljpulver riktigt ljust och luftigt i en hushållsassistent. Tillsätt kaffegrädden, lite i taget, och blanda i saltet. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa den på muffinsen. Pudra kakao över.