Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaffechoklad med konjak

Bjud alla sötsugna gäster på en värmande drink som är både kaffe och dessert i ett. Perfekt som ­dessert eller efter en kall vinterpromenad.

Kaffechoklad med konjak
Kaffechoklad med konjak
Kaffechoklad med konjak
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 dlmjölk
  • 50 gchoklad- mörk (70 %)
  • 1 dlnötkräm- t ex Nutella
  • 1,5 dlespresso- nybryggd
  • 2 dlkonjak
  • 1 dlgrädde- vispad

Garnering

  • 1 tskkakao
  • 2 mskhasselnötter- finhackade och rostade

Gör så här

  1. Sjud mjölken i en kastrull. Vispa i choklad och Nutella, vispa kraftigt tills allt smält. Häll i kaffe och konjak.

  2. Häll upp drinken i glas eller muggar. Klicka över vispad grädde. Pudra över kakao och strö över nötter. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Nutella och palmolja?

Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.

Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Klicka här för recept!