Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kaffe och karamell är en perfekt kombination, len mockafyllning gifter sig väl med krispig karamelltopping i den här kakan.
Blanda hastigt ihop smör, mjöl, socker och nötter till en smulig massa. Blanda i ägget till en deg. Arbeta degen så lite som möjligt.
Tryck ut degen ända upp över kanten i en form med löstagbar kant cirka 22 centimeter i diameter. Låt stå i kylen cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 120 grader cirka 10 minuter.
Koka upp vattnet och blanda i pulverkaffet. Låt svalna. Rör cream cheese, mascarponeost, socker och muscovadosocker slätt. Blanda ner kaffet i smeten. Tillsätt äggen, ett i taget och rör slätt.
Häll smeten i formen och grädda i 120 grader i cirka 50 minuter tills fyllningen ”stannat”. Fyllningen ska kännas aningen lös i mitten, den stelnar när kakan svalnat.
Koka sockret till toppingen till en gyllene karamell i en liten tjockbottnad kastrull. När karamellen är gyllene och det just börjat ryka är det lagom att hälla upp den på bakplåtspapper. Låt stelna och krossa sedan med hjälp av en kavel till krisp att toppa kakan med.
Recept från Mitt kök