Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kaffebrownie. Härlig brownie med kaffeganache som räcker till många.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör i muscovadosockret. Blanda i kakao, snabbkaffepulver, vaniljsocker och bakpulver.
Rör i äggen, ett i taget. Blanda i mjöl och salt och vänd i valnötterna.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten eller en -avlång pajform. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna.
Ganache: Hacka chokladen. Blanda grädde och honung i en kastrull. Låt det koka upp. Blanda ut kaffepulvret i den varma grädden.
Häll den varma gräddblandningen över chokladen och låt stå ca 1 minut innan den rörs ihop till en slät ganache. Rör sen i smör och salt. Täck ytan med plastfolie och låt svalna i rumstemperatur.
Bred ganachen över brownien när den har en bredbar konsistens. -Garnera med stötta kaffebönor.