Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaffe- och romparfait med kokos

Kaffe och rom ger djup och god smak till parfaiten. Det är en enkel och snabb efterrätt till vuxna. Frys in parfaiten i små fina kaffekoppar så är allt klart för servering.

Kaffe- och romparfait med kokosKaffe- och romparfait med kokosKaffe- och romparfait med kokos
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2äggulor
  • 0,5 dlkokossocker- eller ljust ­muscovadosocker
  • 3 mskespressokaffe- starkt, kallt
  • 1 mskrom- mörk
  • 2 dlvispgrädde

Tillbehör

  • kokos- flagad, rostad

Gör så här

  1. Vispa äggulor och kokossocker luftigt. ­Blanda med kaffe och rom. Vispa grädden ­separat och blanda med äggvispet.

  2. Häll upp smeten i små kaffekoppar. Täck med plastfolie. Ställ dem i frysen ca 2 timmar.

  3. Ta fram de frysta kopparna ca 15 min före servering. Ta bort plasten och toppa med ­rostad kokos.

Vad tyckte du om receptet?