Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Prova rostade nötter och kaffe i fudge – vilken smakkombination!
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar svartna och spricka. Gnugga bort skalet i en kökshandduk.
Lägg ett bakplåtspapper i bottnen på en form, ca 20 x 30 cm. Lägg socker, grädde, sirap, honung, smör och kaffepulver i en kastrull och smält på svag värme. Pensla kanten på insidan av kastrullen med kallt vatten så att sockerkristallerna försvinner. Rör ihop och höj värmen. Låt koka till 113°.
Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad och låt svalna till 50°. Rör om 2–3 gånger under tiden så att inte fudgen fastnar i bottnen. Ta upp kastrullen ur vattenbadet och vispa med elvisp 5–10 min, tills smeten börjar bli matt. Vänd i hasselnötterna och lägg smeten i formen. Platta till ytan med en palett. Låt fudgen kallna i kylen. Skär upp i bitar.