Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaffe- och choklamousse


Under den mörka chokladmoussen smaksatt med kaffe döljer sig bitar av inlagda päron.

Kaffe- och choklamousse

Kaffe- och choklamousse

Kaffe- och choklamousse

Annika Broman

Ingredienser

  • 150 gmörk choklad- bra kvalitet
  • 1,5 mskkaffe- starkt, avsvalnat
  • 3äggulor- rumsvarma
  • 4,5 dlvispgrädde
  • 2päronhalvor- inlagda, (från en burk med päron i sin egen lag)

Gör så här

  1. Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro utan lock, 30 sekunder åt gången, totalt 1 1/2-2 minuter. Ta ut och rör mellan gångerna.

  2. 2 Låt chokladen svalna något och rör först ner kaffet, därefter äggulorna en åt gången. Låt svalna.

  3. Vispa grädden tjock och krämig, men inte för hård, då blir moussen grynig.

  4. Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Vänd ner resten av grädden med hjälp av en slickepott.

  5. Låt två päronhalvor rinna av och skär dem i mindre bitar. Fördela bitarna i 8 koppar och fyll med chokladmousse. Låt stelna i kylskåp cirka 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök