Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Under den mörka chokladmoussen smaksatt med kaffe döljer sig bitar av inlagda päron.
Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Smält chokladen i mikro utan lock, 30 sekunder åt gången, totalt 1 1/2-2 minuter. Ta ut och rör mellan gångerna.
2 Låt chokladen svalna något och rör först ner kaffet, därefter äggulorna en åt gången. Låt svalna.
Vispa grädden tjock och krämig, men inte för hård, då blir moussen grynig.
Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Vänd ner resten av grädden med hjälp av en slickepott.
Låt två päronhalvor rinna av och skär dem i mindre bitar. Fördela bitarna i 8 koppar och fyll med chokladmousse. Låt stelna i kylskåp cirka 3 timmar.
Recept från Mitt kök