Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jureskogs rödvinssås

Jureskogs rödvinssås är mustig och god. Johan Jureskog använder osaltad kalvsky och kryddar då såsen med  salt. Vi har ersatt med koncentrerad  kalvfond som innehåller salt.

Jureskogs rödvinssåsJureskogs rödvinssåsJureskogs rödvinssås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5schalottenlökar
  • 5vitlöksklyftor
  • 50 gtalg
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2 flaskorrött vin- fylligt (à 75 cl)
  • 1 lvatten
  • 1 dlkalvfond- konc
  • 50 gfarinsocker
  • 1 msktimjan
  • 1 mskrosmarin
  • 3lagerblad
  • 1 tsksvartpeppar- grovmald
  • 1 msksherryvinäger
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i talgen så att den får fin färg.

  2. Strö över mjöl och stek vidare under omrörning ca 2 min.

  3. Häll på vin, vatten och fond och tillsätt socker, timjan, rosmarin, lagerblad och peppar. Låt koka ihop utan lock tills hälften återstår. Sila såsen.

  4. Smaksätt såsen med sherryvinäger och salt. Vispa i smör före servering.

Vad tyckte du om receptet?