Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jultryfflar med rommarinerade katrinplommon

Jultryfflar med rommarinerade katrinplommon är en trevlig julklapp att ge bort. Köp en fin ask och fina formar av papper till tryfflarna och julklappen är snabbt fixad.

Jultryfflar med rommarinerade katrinplommonJultryfflar med rommarinerade katrinplommonJultryfflar med rommarinerade katrinplommon
Gott recept på jultryfflar med rommarinerade katrinplommon, som är en trevlig julklapp att ge bort. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8katrinplommon
  • 2 mskrom- mörk
  • 250 gchoklad- mörk
  • 1 dlvispgrädde
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Garnering

  • 200 gchoklad- vit
  • 1 dlflorsocker

Gör så här

  1. Finhacka katrinplommonen och blanda dem med rommen. Låt stå ca 2 timmar.

  2. Finhacka den mörka chokladen. Koka upp grädden. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i katrinplommonen.

  3. Ställ smeten i kylen tills den stelnat, ca 1 timme.

  4. Rulla kulor av smeten och ställ dem i frysen ca 30 min.

  5. Hacka den vita chokladen. Smält den i mikro eller över vattenbad. Rulla kulorna först i chokladen och sedan i florsocker. Förvara tryffeln i kylen.

Vad tyckte du om receptet?