Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julsnaps med apelsin

Recept på hemgjord julsnaps. En fint kryddad snaps med lagom mycket kryddsmak och en frisk sötma. Whiskyn rundar av och ger snapsen ett större djup.

Julsnaps med apelsin
Julsnaps med apelsin
Julsnaps med apelsin
Julsnaps med apelsin Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 flaskabrännvin special- (70 cl)
  • 0,5apelsin
  • 1 mskhonung
  • 1 tskkummin- hel
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 5 clwhisky

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär av det allra yttersta skalet med en vass kniv. Lägg apelsinskal, honung, kummin och fänkål i en flaska och häll på brännvinet. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 dygn.

  2. Sila snapsen och tillsätt whiskyn. Ställ snapsen i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?