Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saftig julskinka recept

Extra saftig julskinka. Skinkan blir saftig och fin då den tillagas i låg temperatur.

Saftig julskinka receptSaftig julskinka receptSaftig julskinka recept
Foto: Per Ranung

Saftig julskinka

  • 3 kgjulskinka- rimmad
  • 1äggula
  • 1 dlsenap- grov
  • 1 dlljust bröd- rivet,dagsgammalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg skinkan med svålen upp i en ugnssäker form. Sätt in en termometer.

  2. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 4 1/2 timme. Låt svalna. Ta bort nätet och skär bort svål och fett.

  3. Höj ugnstemperaturen till 250°. Blanda äggulor och senap. Bred blandningen över skinkan. Strö på rivet bröd. Sätt in skinkan i ugnen och griljera 10–15 min tills den fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Griljera färdigkokt skinka