Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Julskinka och julquorn får en klassisk griljering med senap och kryddnejlikor.
Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet från julskinkan och torka av skinkan med hushållspapper. Skär bort eventuell svål. Lägg skinkan i en ugnssäker form.
Stek quornfiléerna i smör ca 3 min på varje sida så att de får fin färg. Krydda med salt. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
Griljering: Blanda äggen med de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen på och runt om skinkan och quornfiléerna. Strö över ströbröd. Stick i kryddnejlikor.
Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min. Griljera quornfiléerna vid sidan om 10–15 min. Låt kallna.
Skär skinka och quorn i skivor och garnera med grönkål och äpplen.