Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka och julquorn

Julskinka och julquorn får en klassisk griljering med senap och kryddnejlikor.

Julskinka och julquorn
Julskinka och julquorn
Julskinka och julquorn
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1julskinka- kokt rimmad, ca 2 kilo
  • 4quornfiléer- frysta (à 60 g)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt

Griljering

  • 2ägg
  • 2 msksenap- stark, söt
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 dlströbröd
  • 40kryddnejlikor

Garnering

  • grönkål
  • äpplen- röda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta bort nätet från julskinkan och torka av skinkan med hushållspapper. Skär bort eventuell svål. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  2. Stek quornfiléerna i smör ca 3 min på varje sida så att de får fin färg. Krydda med salt. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

  3. Griljering: Blanda äggen med de båda senapssorterna och socker. Bred blandningen på och runt om skinkan och quornfiléerna. Strö över ströbröd. Stick i kryddnejlikor.

  4. Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 min. Griljera quornfiléerna vid sidan om 10–15 min. Låt kallna.

  5. Skär skinka och quorn i skivor och garnera med grönkål och äpplen.

Vad tyckte du om receptet?