Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka och griljering

Det är väldigt vackert att strö granatäppelkärnor över grönkålen som garnerar skinkan.

Julskinka och griljering
Julskinka och griljering
Julskinka och griljering
Julskinka och griljering Foto: Matilda Lindeblad

Julskinka

  • 1julskinka- kokt (2 1/2-3 kilo)

Griljering

  • 4 mskapotekarsenap- eller annan grov senap
  • 1 mskströsocker
  • 1äggula
  • 2 mskströbröd

Garnering

  • grönkål- färsk
  • granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Ta bort ev svål på skinkan. Blanda senap, socker, äggula och hälften av ströbrödet. Bred blandningen över skinkan. Strö över resten av ströbrödet. Griljera i nedre delen av ugnen ca 15 min.

  3. Garnera skinkfatet med grönkålsblad och granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Du kan också griljera julskinka med panko:

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=703&player=sp&part_id=117626&addons=000&time=0&disable_sharing=false