Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka med senapsgriljering

Recept på julskinka med senapsgriljering. Det rivna clementinskalet kan bytas ut mot rivet skal av en halv apelsin.

Julskinka med senapsgriljering
Julskinka med senapsgriljering
Julskinka med senapsgriljering
Foto: Ulrika Pousette

Julskinka

  • 1julskinka- rimmad, kokt ( ca 3 kg)

Griljering

  • 0,5 dlsenap- svensk
  • 1,5 msksenap- dijon
  • 1 mskflorsocker
  • 1äggula
  • 1clementin
  • 2 mskströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda senap, florsocker och äggula. Skölj clementinen i varmt vatten. Riv det yttersta skalet och blanda ner det i senapsblandningen. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet.

  3. Ställ skinkan mitt i ugnen och griljera den 15-20 minuter, tills den fått fin färg. Låt kallna och ställ skinkan i kylen.

  4. Tips! Du kan också griljera julskinka med panko:

    Media laddas

Vad tyckte du om receptet?