Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk julskinka med griljering. De flesta vill servera en fint griljerad skinka på julbordet. I det här klassiska receptet har strösockret bytts ut mot farinsocker, och det ingår två olika sorters senap. Det är trevligt att garnera skinkan med kryddnejlikor innan den stoppas in i ugnen.
Sätt ugnen på 200°. Torka av skinkan med hushållspapper och lägg den i en ugnssäker form.
Griljering: Rör samman ägg, båda senapssorterna, socker och majsstärkelse. Bred blandningen över skinkan och sikta över ströbröd.
Griljera strax under mitten i -ugnen ca 15 min, tills skinkan fått fin färg. Ta ut och låt svalna innan den skärs i skivor. Garnera med grönkål och halverade äpplen.