Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka med calvados- och senapsgriljering

Recept på julskinka med calvados- och senapsgriljering. Calvadosen i griljeringen kan bytas ut mot konjak. Se upp så att julskinkan inte blir för mörk.

Julskinka med calvados- och senapsgriljering
Julskinka med calvados- och senapsgriljering
Julskinka med calvados- och senapsgriljering
Foto: Lina Eriksson

Julskinka med senapsgriljering

  • 1julskinka- rimmad kokt (ca 3 kilo)
  • 0,75 dlsenap- grov
  • 12 mskströsocker
  • 1 mskcalvados
  • 1äggula
  • 3 mskströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan i en ugnssäker form.

  2. Blanda ihop senap, socker, calvados, äggula och 2 msk  ströbröd. Bred blandningen på skinkan. Strö över 1 msk ströbröd.

  3. Sätt in skinkan mitt i ugnen 15-20 min.

  4. Låt skinkan kallna och skär den i tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?