Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka med apelsinsmak

Julskinka med apelsinsmak serveras med de ­ugnsstekta äpplena.

Julskinka med apelsinsmak
Julskinka med apelsinsmak
Julskinka med apelsinsmak
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1julskinka- rimmad (ca 3 kilo)
  • 3gula lökar
  • 2apelsiner
  • 3 lvatten
  • 8kryddpepparkorn
  • 3lagerblad
  • 3kryddnejlikor

Griljering

  • 1apelsin
  • 0,5 dlsenap
  • 2äggulor
  • 3 mskströbröd
  • 2äpplen- röda
  • 2kanelstänger
  • 4lagerblad

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Koka upp vatten, lök, apelsinskal och kryddor. Lägg i skinkan och koka till 70° innertemperatur, beräkna 2–2 ½ timme.

  3. Ta upp skinkan och låt svalna.

  4. Griljering: Sätt ugnen på 200°. Skär bort det mesta av svålen och lägg skinkan på en plåt. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med senap och äggulor. Pensla senapen på skinkan och strö över ströbrödet.

  5. Skär äpplena i fyra bitar vardera. Lägg äpplen, krossade kanelstänger och lagerblad runt om skinkan.

  6. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 8 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg