Recept av Christian Hellberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Julskinka med apelsinsmak serveras med de ugnsstekta äpplena.
Skala och skär löken i klyftor. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Koka upp vatten, lök, apelsinskal och kryddor. Lägg i skinkan och koka till 70° innertemperatur, beräkna 2–2 ½ timme.
Ta upp skinkan och låt svalna.
Griljering: Sätt ugnen på 200°. Skär bort det mesta av svålen och lägg skinkan på en plåt. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med senap och äggulor. Pensla senapen på skinkan och strö över ströbrödet.
Skär äpplena i fyra bitar vardera. Lägg äpplen, krossade kanelstänger och lagerblad runt om skinkan.
Griljera skinkan mitt i ugnen ca 8 min.
Recept av Christian Hellberg