Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på julskinka i ugn av Fredrik Eriksson. Stek skinkan långsamt på låg temperatur, avsluta med att griljera den.
Sätt ugnen på 125°. Torka av skinkan. Lägg den i en ugnssäker form, sätt i en stektermometer. Tillaga mitt i ugnen till 72° innertemperatur, beräkna 4–5 timmar.
Ta ut skinkan och låt den svalna. Dra bort nätet och skär bort svålen. Behåll gärna så mycket av fettet som möjligt. Höj ugnsvärmen till 200°.
Rör ihop äggulor och senap och bred över skinkan. Strö över ströbrödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg, ca 20 min. Kyl skinkan. Skär i tunna skivor före servering.