Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig senaps- och kardemummagriljerad julskinka. Griljera skinkan i god tid. Låt den kallna helt, täck försiktigt med plastfilm och låt stå i kylskåp över natten, blir då lättare att skära i fina tunna skivor. Gör gärna eget ströbröd, på exempelvis kardemummaskorpor.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.
Blanda äggula, svensk senap, dijonsenap, socker och potatismjöl till en jämn smet.
Klicka ut smeten i mitten på skinkan och bred ut den i ett jämt lager. Sikta över ströbröd.
Sätt in skinkan i mitten av ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllene, 10-15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd.) Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.
Skär skinkan i fina skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad.
Recept från Mitt kök