Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka griljerad med ingefära och panko

Självklart kan även julskinkan få en ny kostym. Det här är ett recept som Cecilia Lundin i vårt provkök gjort med ingefära och apelsin och med panko för fin frasighet. Perfekt för dig som inte vill griljera med söt senap!

Julskinka griljerad med ingefära och panko
Julskinka griljerad med ingefära och panko
Julskinka griljerad med ingefära och panko

Ingredienser

  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskråsocker
  • 2 mskingefära- finriven
  • 0,5apelsin- rivet skal av
  • 1äggula
  • 1 dlpanko- japanskt ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär ev bort svål och fett från skinkan.

  2. Blanda senap, socker, ingefära, apelsinskal och ägg. Bred blandningen över skinkan och strö över panko.

  3. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

  4. Det japanska ströbrödet panko hittar du i välsorterade matbutiker.

Vad tyckte du om receptet?