Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka med ­apelsin­griljering

En väldigt god griljering till julskinka!

Julskinka med ­apelsin­griljering
Julskinka med ­apelsin­griljering
Julskinka med ­apelsin­griljering
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1julskinka
  • 1färdigkokt julskinka- 3-4 kg
  • 1äggula
  • 2 krmkryddpeppar- nystött
  • 3 mskskånsk senap
  • skal- rivet av 1/2 apelsin
  • 1 msksirap
  • 0,5 mskpotatismjöl
  • 23 mskströbröd
  • kryddnejlikor

Gör så här

  1. Ta bort nät och svål från skinkan. Om fettlagret är tjockt, skär bort en del så att det blir jämntjockt.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda äggula, kryddpeppar, senap, apelsinskal, sirap och potatismjöl.

  3. Bred blandningen över skinkan och strö över ströbrödet. Stick i kryddnejlikor som garnering.

  4. Låt skinkan få fin färg i mitten av ugnen, det tar cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök