Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julskinka - recept från Ängavallen

Supersmarrigt recept på julskinka. På Ängavallen är skinkan lättrökt.

Julskinka - recept från Ängavallen
Julskinka - recept från Ängavallen
Julskinka - recept från Ängavallen
Recept på julskinka Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1skinka- rimmad eller lättrökt (ca 3 kg)
  • 2äggulor
  • 3 msksenap- skånsk
  • 3 mskströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Torka av skinkan. Lägg den i en ugnssäker form, sätt i en stektermometer. Tillaga mitt i ugnen till 72° ­in­­ner­temperatur, beräkna 4–5 timmar.

  2. Ta ut skinkan och låt den svalna. Dra bort nätet och skär bort ­svålen. Behåll gärna så mycket av ­fettet som möjligt. Höj ugnsvärmen till 200°.

  3. Rör ihop äggulor och senap och bred över skinkan. Strö över ströbrödet. Griljera mitt i ugnen tills skinkan fått fin färg, ca 20 min. Kyl skinkan och skär den i tunna skivor före servering.

Vad tyckte du om receptet?