Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julsallad med gravad lax

Julsallad med gravad lax är en fräsch sallad som även passar bra att göra en stor sats av och servera på julbordet.

Julsallad med gravad lax
Julsallad med gravad lax
Julsallad med gravad lax
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2apelsiner
  • 1avokado
  • 50 grucola
  • 100 gfetaost
  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade
  • 2 msklingon

Dressing

  • 0,5 msksenap- grov
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1 mskapelsin- pressad
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 glax- gravad, i tunna skivor
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skär bort allt skal från apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinerna, ta till vara saften som rinner ut.

  2. Dressing: Blanda ihop de båda senapssorterna, apelsinsaft och socker. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

  3. Halvera, kärna ur och skär avokadon i skivor. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på apelsin- och avokadoskivor. Smula över fetaost och strö på nötter och lingon.

  4. Servera salladen med dressingen och gravad lax toppad med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?