Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julsallad med citrusdressing

Recept på julsallad med grönkål, apelsin och valnötter. Den vackra salladen fixar du snabbt av vackra blad, frukt och nötter. Dressingen går bra att förbereda dagen innan.

Julsallad med citrusdressing
Julsallad med citrusdressing
Julsallad med citrusdressing
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2grönkålsblad
  • 2 huvudenhjärtsallad- eller krispsallat
  • 1 dlvalnötskärnor
  • 34clementiner- eller 2 små apelsiner
  • 1 förpsalladsblad- mix, ca 125 g
  • 100 gvindruvor

Dressing

  • 1 mskmuscovadosocker
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 1 mskhonung- flytande
  • 3 mskmangovinäger
  • 1apelsin- färskpressad saft
  • 45 mskrapsolja- eller majsolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ställ den svalt.

  2. Riv grönkålen i små bitar. Skär hjärt- eller krispsallaten i mindre bitar. Hacka nötterna. Skär clementiner i tunna skivor.

  3. Blanda grönkål- och sallatsbitar med sallatbladsmix, nötter, clementiner och druvor. Servera med dressingen vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök