Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julpizza med skinka och torkad frukt

Pizza som skärs i bitar är perfekt plockmat. Den härliga kombinationen av smakrik ost och söta fikon passar bra till julskinkan. Om du hoppar över skinkan är detta ett trevligt vegetariskt alternativ på julbordet!

Julpizza med skinka och torkad fruktJulpizza med skinka och torkad fruktJulpizza med skinka och torkad frukt
julbord jultapas jul julrätter recept caroline hofberg foto ove lindfors publicerad text:

Deg

  • 15 gjäst
  • 1,25 dlvatten
  • 1 tskflingsalt
  • 2 mskolivolja
  • 3 dlvetemjöl- ca

Fyllning

  • 1 skivajulskinka- tjock, cirka 100 g
  • 100150 gstiltonost
  • 11,5 dlfikon- strimlade torkade
  • 0,75 dlvalnötter
  • 2 mskolivolja
  • 11,5 mskhonung- flytande
  • 2fikon- färska

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.

  2. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Kavla ut till en platta. Flytta över till en plåt.

  3. Fintärna skinkan och smula osten. Fördela ost, skinka, fikon och nötter över pizzan. Ringla över olivolja. Låt jäsa utan duk cirka 20 minuter.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Ta ut och ringla över honung.

  5. Skär i bitar vid servering och garnera med färska fikonklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök