Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pizza som skärs i bitar är perfekt plockmat. Den härliga kombinationen av smakrik ost och söta fikon passar bra till julskinkan. Om du hoppar över skinkan är detta ett trevligt vegetariskt alternativ på julbordet!
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Kavla ut till en platta. Flytta över till en plåt.
Fintärna skinkan och smula osten. Fördela ost, skinka, fikon och nötter över pizzan. Ringla över olivolja. Låt jäsa utan duk cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Ta ut och ringla över honung.
Skär i bitar vid servering och garnera med färska fikonklyftor.
Recept från Mitt kök