Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julkryddade vårrullar med rödkål

Spröda rullar är perfekt plockmat. Och att fylla dem med julkryddad rödkål känns helt rätt så här års. Rullarna är godast nygräddade, men går också bra att servera kalla.

Julkryddade vårrullar med rödkål
Julkryddade vårrullar med rödkål
Julkryddade vårrullar med rödkål
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 arkfilodeg- kyld, cirka 30 x 40 cm
  • 4 msksmör- smält,cirka
  • sesamfrö- svart

Fyllning

  • 250 grödkål
  • 1rödlök
  • 1äpple
  • 2kanelstänger
  • smör
  • 3 krmkryddpeppar- nystött
  • salt
  • 100 gfetaost

Gör så här

  1. Börja med fyllningen: Hacka kål och lök. Fintärna äpplet, behåll skalet.

  2. Stek kål, lök, äpple och kanelstänger i smör i en stekpanna, cirka 10 minuter. Tillsätt kryddpeppar och stek ytterligare cirka 5 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt. Låt kallna.

  3. Plocka upp kanelstängerna. Blanda i smulad ost.

  4. Rullarna: Sätt ugnen på 225 grader. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Dela varje filoark i fyra bitar.

  5. Lägg 1–2 msk fyllning längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.

  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör. Strö på sesamfrö.

  7. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök