Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw

Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw passar bra till ett glas öl. Den nyttiga grönkålen och äpple har blandats ner i coleslaw.

Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw
Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw
Julkryddade minihamburgare med grön coleslaw
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gnötfärs
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 krmkryddpeppar- mald
  • 1 msksmör
  • 10minihamburgerbröd- se recept

Grön coleslaw

  • 100 ggrönkål
  • 0,5äpple
  • 1 mskgul lök- hackad
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 mskgräddfil
  • 1 krmkummin- hel
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • saltgurka- ev

Julkryddade minihamburgare

  1. Coleslaw: Skiva kålen tunt, gärna på mandolin. Skala, kärna ur och  grovriv äpplet. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Blanda alla ingredienser till coleslawen.

  2. Blanda färsen med salt och kryddor. Dela i tio små bitar och forma till hamburgare. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  3. Dela hamburgerbröden och lägg i nystekta minihamburgare. Lägg på en klick coleslaw. Servera gärna med saltgurka.

Vad tyckte du om receptet?