Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julkryddad rödkål

Recept på en modern julkryddad rödkål, sötsyrlig och rund i smaken.

Julkryddad rödkål
Julkryddad rödkål
Julkryddad rödkål
Julkryddad rödkål Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 kgrödkål
  • 2rödlökar
  • 1 tskkanel- malen
  • 0,5 tskspiskummin- malen
  • 0,5 tsknejlika- malen
  • 1 mskingefära- riven, färsk
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1 dlglögg
  • 5 mskrödvinsvinäger
  • 4röda äpplen
  • 1 dlrussin
  • 5fikon- lätt blötlagda
  • 1 msksvart vinbärsgelé
  • 3 mskhonung
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 3 mskpektin- flytande
  • 1apelsin- rivet skal

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kål och lök.

  2. Strö över kanel, spiskummin och nejlika, ingefära och ev sambal oelek. Häll på glögg och vinäger och låt stå 2 timmar.

  3. Koka sakta ca 30 minuter.

  4. Tärna äpplena, tillsätt hälften samt russin, fikon, vinbärsgelé, honung, salt och peppar och koka sakta 10–15 minuter.

  5. Rör ner 3 msk pektin och resten av äppeltärningarna och koka 2 minuter till.

  6. Smaka av med apelsinskalet och servera.

Vad tyckte du om receptet?