Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laga en fruktig dessert! Den kryddiga sockerlagen smaksätter fruktsalladen. Toppa med len chokladgrädde.
Koka en sockerlag av socker, vatten, kardemummakapslar, nejlikor, ingefära och pomeransskal. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad för att svalna.
Plocka upp kryddorna och lägg ner mangon så att den tinar.
Skala och skär kiwin i bitar. Skala apelsinerna med kniv och skär i hinnfria klyftor. Skölj, dela och kärna ur äpple och päron och skär i bitar. Skölj och dela vindruvorna. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna.
Lägg ner all frukt i lagen och rör om. Fördela i dessertglas.
Koka upp 1 dl grädde i en kastrull och bryt ner chokladen i den och rör om tills den smälter. Låt svalna.
Vispa 2 dl grädde med socker och rör ner apelsinskal och chokladgrädde. Vispa till lagom tjock konsistens. Spritsa eller klicka chokladgrädden på toppen av fruktsalladen och dekorera med rivet apelsinskal.
Recept från Mitt kök