Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julkryddad fruktsallad med chokladgrädde

Laga en fruktig dessert! Den kryddiga sockerlagen smaksätter fruktsalladen. Toppa med len chokladgrädde.

Julkryddad fruktsallad med chokladgrädde
Julkryddad fruktsallad med chokladgrädde
Julkryddad fruktsallad med chokladgrädde
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 gmango- i tärningar
  • 2kiwi- gröna
  • 2apelsiner
  • 1äpple
  • 1päron
  • 100 gdruvor- gröna kärnfria
  • 3passionsfrukter

Lag

  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 6kardemummakapslar
  • 8kryddnejlikor
  • 1 bitingefära
  • 0,5pomeransskal

Chokladgrädde

  • 1 dlgrädde- 36 procent
  • 100 gmörk choklad- 70 procent
  • 2 dlgrädde- 36 procent
  • 1 mskströsocker
  • 1apelsin- rivet skal

Dekoration

  • 1apelsin- rivet skal

Gör så här

  1. Koka en sockerlag av socker, vatten, kardemummakapslar, nejlikor, ingefära och pomeransskal. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad för att svalna.

  2. Plocka upp kryddorna och lägg ner mangon så att den tinar.

  3. Skala och skär kiwin i bitar. Skala apelsinerna med kniv och skär i hinnfria klyftor. Skölj, dela och kärna ur äpple och päron och skär i bitar. Skölj och dela vindruvorna. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna.

  4. Lägg ner all frukt i lagen och rör om. Fördela i dessertglas.

  5. Koka upp 1 dl grädde i en kastrull och bryt ner chokladen i den och rör om tills den smälter. Låt svalna.

  6. Vispa 2 dl grädde med socker och rör ner apelsinskal och chokladgrädde. Vispa till lagom tjock konsistens. Spritsa eller klicka chokladgrädden på toppen av fruktsalladen och dekorera med rivet apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök