Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga köttbullar som smakar jul med hjälp av kryddpeppar och nejlikor. Fräs löken mjuk och blank i smör utan att den får färg, det blir extra gott. Köttbullarna rullas lättast med vattensköljda händer.
Blanda ströbröd, potatismjöl, mjölk och grädde i en skål och låt svälla ca 5 min. Fräs löken mjuk i 1 msk smör.
Blanda ner färsen i ströbrödet tillsammans med lök, ägg och kryddor. Blanda om väl.
Forma små köttbullar med vattensköljda händer och lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda. Bryn dem i omgångar runtom i 2 msk smör i en stekpanna. Efterstek på svag värme tills de är genomstekta.
Lägg upp och garnera köttbullarna med lingon.
Läs också: