Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga köttbullar med senap och kryddpeppar. Satsen blir ganska stor på julbordet men det kan vara gott på en nattamacka eller en rejäl macka med köttbullar och rödbetssallad på juldagen! Sötsyrlig rödkål är gott till ribs och köttbullar!
Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en bunke. Låt svälla några minuter.
Skala och finhacka löken riktigt smått. Fräs i smör.
Blanda med ströbröd, lök och färs med resten av ingredienserna. Krydda med salt och peppar.
Låt färsen stå cirka 20 minuter i kylen. Rulla till fasta köttbullar.
Stek i smör.
Skölj och strimla kålen. Skala och tärna äpplet. Skala och strimla löken. Skala och finhacka ingefäran.
Fräs i smör i en stor gryta.
Tillsätt resten av ingredienserna förutom russin. Låt småputtra cirka 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Vänd in russin.
Recept från Mitt kök