Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julköttbullar och rödkålssallad

Saftiga köttbullar med senap och kryddpeppar. Satsen blir ganska stor på julbordet men det kan vara gott på en nattamacka eller en rejäl macka med köttbullar och rödbetssallad på juldagen!                     Sötsyrlig rödkål är gott till ribs och köttbullar!

Julköttbullar och rödkålssalladJulköttbullar och rödkålssalladJulköttbullar och rödkålssallad
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 dlströbröd
  • 1gul lök
  • 400 gfläskfärs
  • 400 gnötfärs
  • 2 msksenap- grov
  • 2ägg
  • 1 tskkryddpeppar- finmald
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Rödkålssallad

  • 600 grödkål
  • 1äpple
  • 1rödlök
  • 1 mskingefära- färsk, finhackad
  • 3 mskhonung- flytande
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1 dlrött vin
  • 6kryddnejlikor
  • 10kryddpepparkorn
  • 1kanelstång
  • 0,5 dlrussin- gula
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en bunke. Låt svälla några minuter.

  2. Skala och finhacka löken riktigt smått. Fräs i smör.

  3. Blanda med ströbröd, lök och färs med resten av ingredienserna. Krydda med salt och peppar.

  4. Låt färsen stå cirka 20 minuter i kylen. Rulla till fasta köttbullar.

  5. Stek i smör.

  6. Skölj och strimla kålen. Skala och tärna äpplet. Skala och strimla löken. Skala och finhacka inge­färan.

  7. Fräs i smör i en stor gryta.

  8. Tillsätt resten av ingredienserna förutom russin. Låt småputtra cirka 30 minuter.

  9. Smaka av med salt och peppar. Vänd in russin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök