Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julköttbullar med rostade senapsfrön

Supergoda köttbullar med schalottenlök, fransk senap och senapsfrö

Julköttbullar med rostade senapsfrön
Julköttbullar med rostade senapsfrön
Julköttbullar med rostade senapsfrön
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • 2 msksmör
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 dlgrädde
  • 500 gkalvfärs- eller blandfärs
  • 1ägg
  • 0,5 mskfransk senap- grov
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymalen
  • 1 mskbruna senapsfrön
  • rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlöken och stek den mjuk i smör i en stekpanna.

  2. Blanda ströbröd och grädde och låt svälla en liten stund. Blanda i färsen, ägg, grov fransk senap, salt, peppar och knåda till en smidig färs.

  3. Rulla till små köttbullar och stek i smör i en stekpanna tills de får fin färg och är genomstekta.

  4. Rosta senapsfröna i en torr stekpanna, tills de börjar poppa, strö fröna över de nystekta köttbullarna. Lägg upp på fat och stick i tandpetare och några rosmarinkvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök